Раздразнен стомах

Не е приятно, когато кученцето ви започне да повръща всичко, което хапне. Ако лекарите установят, че не е болен, а само му е раздразнена лигавицата на стомаха тогава лечението е свързано с внимателно хранене. На нас ни препоръчаха да го държим гладен един ден и да му дадем ориз варен с месо. Въпреки, че ориза му се видя неапетитен го изяде и го задържа. До вечерта яде още два пъти гол ориз с няколко гранули, а вечерта опука една пържола, което беше извън разрешеното но с повече късмет задържа и нея.

На следващият ден стомаха му се беше успокоил и започна да се храни нормално. Но от какво бе причинен проблема. Когато му даваме кокалчета от пресована кожа сме спокойни, защото ги яде бавно и не успява да си причини преяждане - ние виждаме, че ги разнася напред назад без да ги изяжда напълно. Деня, когато повърна му дадохме свинско ухо, което той погълна за по-малко от 15 минути и при това беше обилно нахранен. Явно е по-меко и по-лесно се дъвче, по-мазно е и е много апетитно. Ние не знаехме че ще стане така, защото телешкото ухо е суховато и се изяжда значително по-бавно от едно малко кученце. След минути върна всички поръчки от сутринта до този момент и дори започна като пие вода да я връща. Тича весел и повръща. Все по-гладен и по-гладен.

Винаги е най-добре да попитате своя лекар, но една от диетите, които препоръчват за раздразнен стомах е тази - варен ориз с месо.

Най-четени