Той иска да ставате рано

Когато го взехме нашия сладур ни събуди в 5 часа сутринта с очакване да си играем. Беше невъздържан, категоричен и дори нагъл - скочи върху нас и започна да дивее. Ние бяхме шокирани - ако така ще бъде лошо ни се пише. И това е нормално, защото той по цял ден спи и рано сутрин се изморява от толкова много сън и иска разнообразие и храна. Стомахчето му вече стърже, нуждите напират и той реагира подобаващо - Стига сте спали! Хайде да се забавляваме!

Но постепенно той започна да се успокоява и всеки ден ставаше все по-късно и по-късно. Сега става в девет и като отворите очи виждате как той е застанал отстрани и ви гледа. Той се е събудил по-рано, но е чакал и вие да се събудите. Преди да отворим очи не скача върху нас и не търси общуване, закузка или тоалетна. Чака.

Всяка сутрин като ставаше упорито го примамвахме обратно към сън и той склоняваше за малко и след това ставаше немирен, но всеки ден качваше с по 5 - 15 минути. Звучи абсурдно, но така по малко по малко се научи, че докато ние спим той може да се разхожда, да спи, да лежи, но не и да ни вдига. Понякога кърти до последно и става когато ние се размърдаме, а понякога се разхожда и си намира тихи занимания.

Но да го оставим той да решава кога ще се будим - това изглеждаше много неприятна перспектива.

Най-четени