Хранене при малки кученца

Колкото и внимателно да се грижим за нашето кученце винаги е възможно да сгрешим с храненето. Първият ден като го взехме му дадохме кучешка храна и понеже не спираше да иска му давахме за да го успокоим. Коремчето му стана като топка и ние се уплашихме да не му стане лошо. На следващият ден взехме книжки и четохме. Колко храна, по колко пъти на ден и на пръв поглед всичко се нормализира, но цяла седмица нашето кученце гризеше нервно всичко по пътя си. Мислехме, че се дължи на смяната на средата, на това, че сме му непознати, че му се караме и куп други неща. Но се оказа, че сме му давали два пъти по-малко храна отколкото трябва и той е бил съвсем леко гладен и поради тази причина нервен.

За онези, които тепърва ще си взимат кученце или не са им обяснили достатъчно ясно или не са попитали достатъчно /както стана с нас/храната за бебета се дава като се гледат килограмите на кучето като възрастно и възрастта му в момента. /а ние бяхме гледали килограмите му в момента и на колко месеца е - дребна подробност, но всъщност от значение/

Ако имате да кажем Лабрадор на два месеца и знаете, че лабрадорите стават около 40-45 килограма като възрастни кучета. Търсите графата кучета 40-45 килограма и гледате на възраст два месеца колко грама храна трябва да приемат на ден. Повечето хора го знаят, но съвсем в началото през първите няколко дни е възможно човек да се обърка.

Най-четени