Месо с ориз

Месо с ориз е класика сред храните, които са полезни за кучетата. Ако го заболи коремче, ако не се чувства добре веднага ви казват свари ориз и му дай или ориза или водичката от ориза.
Не случайно голяма част от кучешките храни, които са нарочени за среден и висок клас са на основата на ориза. За другите се казва, че са на основата на царевицата - това също обърква, защото на някои места се казва, че царевицата не се обработва добре от кучетата. Така, че едва ли толкова еднозначно храните са на основата само на едното или само на другото. А и постоянно се казват най-разнообразни неща за храните на кучетата - това може, онова не може. Тази е добра, пък после друга... Били сте на това място, знаете в какви детайли може да навлезе човек, когато става въпрос за храната на кучето.

Затова едно от сигурните решения е месо с ориз. Особено, когато са от по-големите породи и похапват повечко. Аз готвя около 400 грама месо нарязано на кубчета и ориз на око. Всеки път на око, всеки път различно. Понякога слагам някое дребно парченце морков да плава за цвят в гозбата, но и това не помага много. Ние не обичаме ориз. Ако можем избутваме го, ако не можем понякога дори не се храним. Способни сме да пропуснем хранене два дни, но да не ядем от нещо, което сме решили, че няма да ядем. С оглушителен инат чакаме нещо друго. И когато другото се сервира - изненада, старото ни е по-симпатично и започваме да го ядем с неочаквана страст. Ще кажеш, че направо харесваме ориз. Хвърляме го зад ушите.

Най-четени