Извара

Има кучета, които я обожават, има и кучета, които не я искат. Като цяло млечните продукти са с лека въпросителна, защото хем не е хубаво да давате прясно мляко хем може от време на  време кисело мляко. Кашкавал не може, но за сметка на това обезсолено сирене може. Доста е объркващо и аз продължавам да не зная кое в млечните продукти е вредно за кучетата. Въпреки това спазвам определена дистанция от тях. Ако попадне млечен продукт при кучето то е съвсем малко и със някакъв стремеж това да се избягва.

Обратно на всичко това се казва, че изварата е добра за кучетата, защото била полезна за костите им. При всички положения някои кучета обожават извара. Познавам едно такова куче и той наистина понякога връща друга храна за да получи своята извара.

Познавам и едно куче, което за сирене е готово да изяде цял пердах, но се качва на масата и го краде. Каквото ще да става той държи на сиренето.

При сиренето най-лошото е във високата соленост. Ако искате да му дадете поне махнете солта като го цедите във вода до пълно обезсоляване. 

Най-четени