Ходенето до тоалетна

Малките кученца не трябва да излизат преди третата ваксинация и ходенето по нужди е сериозен проблем. Ние бяхме късметлии, защото той си хареса едни саксии на балкона и от втория ден ходи там. Негови са! Растенията измряха, но жертвата си струва. Попринцип банята е по-добре, защото се чисти по-лесно, но и това ни устройва - дома ни е чист. Дребните случки - вратата на балкона е затворена и той от зор върши работата вътре - това не е фатално пред перспективата всяка работа да е вътре.

Стигнали сме до това да го изкараме още сънен навън и той заради студеният въздух да иска да се върне вътре. Побутваме го леко и му говорим нещо. Той стои прав, мисли няколко секунди и забързано отива да си свърши работите. Доволен се връща и се бута да влезне вътре на топло. Отношението му е - ОК, свърших работата не ме гледай а ме пускай вътре.

В началото пробвахме някакви памперси за кучета, които се поставят в банята и ги предизвикват да ходят там, но не свърши никаква работа. Един единствен път отиде там и не желае да повтори. Говориме му, сочиме, обясняваме на латински полезността от употребата му, но нашия явно е скаран с латинския. Или се прави, че не разбира. Той си има неговите саксии на балкона и не вижда нужда да си променя мнението и навиците. За сега това е чудесно!

Най-четени