Малки ранички

Сигурно за да имаме какво да разкажем в този блог на нашето малко кученце му се случват всякакви измишльотини. Преди седмица забелязахме, че има рани по врата. Свалихме кожената каишка и установихме, че катарамата го боде толкова жестоко, че оставя дупки в него. На пръв поглед тези отворени кървави ранички, които ние явно сме видели веднага след като са станали трябваше да зараснат и да минат от самосебе си. Но след два дни установихме с ужас, че раните са по-големи, козината опада и мястото е зачервено. От нищо и никави ранички като точици сега врата му е пламнал - той разчесва упорито раната и си сваля козинката. Опитахме да лекуваме тази дреболия с риванол, дори си позволихме да го намажем със слаб спирт и за момент изглеждаше, че ще мине, но на петия ден петното се разрани дори повече и отидохме на лекар.

Много е неприятно да ти кажат, че може да е всичко. От замърсена раничка до миниатюрни кърлежи, които пренасят краста. Направиха му тестове, които показаха, че няма кърлежи, които пренасят краста, но едни малки пъпчици ги накараха да се съмняват, че следващият път може и да открият. Заради нараненото място дори лимфите му са леко подути. Дадоха ни мазило и ни казаха да се явим след няколко дни за нова проверка, защото на този етап не е ясно.

Може да се е заврял някъде и да е направил реакция да кажем алергична, може да го е ухапало нещо и това съвпаднало с убожданията от каишката да е задействало реакция, може и кърлежи да са - това, което разбрахме, обаче, е че само за броени дни няколко безобидни ранички с размерите на точици е възможно да се превърнат в проблем върху нежната му кожа и е най-добре да питате лекарите. Дребно или едро - по-добре питайте.

Сега се мажем и старателно му пречим да се почесва, което е най-трудната част от всичко - как да го накараш да не се чеше на болното бясто?

Най-четени