Гризане на кабели

Едно от най-опасните неща, които може да измисли вашето кученце е да ръфа кабели. За наше щастие от всичко изядено до момента няма нито един кабел със силен ток. Ако беше оцелил такъв щеше да се изпържи за секунди и да умре. За щастие той изяде само кабелите на две зарядни за телефони, кабел на колонките за музика и кабела на интернета. Не е малко и всеки път си казвахме - слава богу, че е харесал точно тях. С много викане и стряскащи реакции малко го разубедихме, че не трябва да си помисля за кабели, но не знаем кога пак ще му хрумне.

Затова най-добрият начин да предпазите малкото кученце от кабели със силен ток е да ги скриете максимално. Те са му интересни, пречкат му се в краката, чуди се какво стърчи или виси там - разбираемо е, че ги дъвче. Особено кабелите около компютъра - там има предостатъчно и една разходка под бюрото му действа подлудяващо. Любопитни са, а той ги прерязва с една захапка. Друго, което можете да правите е ако разклонителите, които ползвате са със предпазен ключ да го изключвате. Така поне кабелите, които са вързани за разклонителя са спряни и остава само кабела на разклонителя като опасен. Ако скриете него сте обезопасили в някаква степен средата, в която кученцето си играе.

Важно е да запомните, че ако все пак стане голяма беля не трябва да пипате кученцето с голи ръце. В уплаха може да забравите това. Ако можете изключете кабела от контакта и чак тогава го вдигнете. Не се опитвайте да го спасявате, /така казват хората, които сме питали/, защото най-вероятно няма да успеете да му помогнете. Потърсете най-близката клиника за животни и го заведете там. Има възможност да го спасят, макар и малка. Затова обезопасете максимално кабелите - ще си спестите тревогата, че е възможно да стане беля.

Най-четени