Пържен хляб с екстри - мачканица

Както казахме пърженото не е най-доброто меню за кучето, но няма да му навреди да вкуси и това. Ако е на човешка храна се налага да сменяте от време на време за да го разнообразявате, защото колкото по-глезени са толкова по-глезени стават. А не бива да им даваме съставки, които са вредни за тях. Започваме да се чудим какво друго можем да сготвим и сред ястията има по-полезни и по-малко полезни. Това е сред по-малко полезните.

Взимате резен два филе - тънички, не е нужно голямо количество
ако имате добавете и резен ароматен салам
добавете парченце кашкавал
нарежете ги на малки кубчета и ги запържете в тигана с малко олио.
Добавете половин хляб нарязан на едри кубчета и го запържете за кратко в тигана с останалите съставки. До този етап на готвенето кученцето ви почти е припаднало от прекрасната миризма на филето и салама, които всъщност са по едно резенче.
Счупете едно яйце и пържете докато яйцето се втвърди, хляба позапече, салама и филето отдадат аромата си на хляба.

Вашето куче ще ви бъде много благодарно за това ястие, но наистина не бива да го предлагате често. Първо защото вътре има кашкавал - много хора казват, че не е хубаво да се дава кашкавал на кучетата. Второ ястието е пържено, трето по-голямата част е хляб, четвърто добавяте и пърженото яйце. И не на последно място си е суха храна. Манджичка с ориз и месо е далеч по-здравословна.

Най-четени