Пържено месо със зеленчуци

Казват, че не е хубаво да давате на кучето си пържени храни, защото не никак полезно за тях. Ако се замислим и за нас не е твърде полезно така, че ако не прекалявате с тази гозба няма проблем от време на време да я правите.

за куче 20 килограма

Взимате 300 - 400 грама месо и го нарязвате на малки кубчета
нарязвате 4-5 големи моркова
две чушки
може да добавите и съвсем малко брокули

Така подготвената смес се запържва с много малко олио в зависимост от мазнината на месото. Ако по него няма никаква мазнина можете да добавите малко повече олио. Когато сместа е готова може да се смеси с малко хляб за да засити кучето, но може да се предложи и чиста. Като цяло от опит зная, че винаги, когато правя такава гозба се налага после да готвя допълнително, защото тя свършва много бързо и той винаги иска още. Би трябвало да му стигне за цял ден ако добавя две три филии хляб, но не му стига.

Предимството на тази гозба е, че го разнообразява и когато откаже да яде манджичка минаваме през нея за да се върнем на манджите. Не забравяйте, че когато му давате суха храна кученцето ще има по-голяма нужда от вода и веднага след храненето ще е жадно. Сипете му прясна вода зада го изглезите максимално.

За брокулите е важно да знаете следното: Брокулите са много полезни, но в малки количества. Брокулите не трябва да  надвишават 10% от общото количество на храната. Казват, че над 25 % е възможно кучето да се натрови.

Най-четени