Ваксина срещу бяс

Тия дни направихме ваксина за бяс на нашето малко момче и като награда за неговото търпение и добро отношение чичко доктор му подари едно медалионче. На медалиончето пише, че кученцето е имунизирано - кога и къде. Даже и номерче си има. Но възникна проблем. На малкото все още вратле на нашето кученце този медалион едрее и той с лекота го достига и започва да го дъвче. Играчка от ден до пладне, бихте казали, но при кучетата не е задължително да омръзва лесно. Затова свалихме цялата каишка до второ нареждане за да не го предизвиква. Вратлето ще порасне и няма да може да го достига. 

Не е ясно обаче следното: Когато му бият инжекцията лекарите подпечатват паспорта му и отбелязват, че той е получил необходимата задължителна имунизация против бяс. Тоест в един от неговите документи това го пише. Когато го вписват в общината също изискват паспорта му за проверка на всички имунизации и издавайки му документ за платена такса също гарантират, че на него му е бита имунизация против бяс. Тоест ние имаме два официални документа, на които пише, че той има имунизация против бяс, но е задължително да си носим медалиончето. Не е ясно защо.

Че е странна историята - странна е. Но ето преди седмица другите кучета му счупиха каишката и тя падна. Ако утре пак си загубим каишката заедно с медалиончето другите два документа няма ли да са достатъчни? Чудя се до къде се простира свободното съществуване на това мило същество, което гледа телевизия и определено не знае, че е куче. Остава скоро да проговори за да ми каже - защо ме занимаваш с такива глупости!? Дай да се забавляваме - нали затова сме се събрали...

Най-четени