Огромна радост

В момента всичките ми удоволствия могат да се поберат на носа на нашето малко кученце. Той е толкова сладък и присъствието му е толкова успокояващо, че във всяка минутка гледам на него като на едно малко бяло хапче на кафяви петна. Присъствието му в нашият дом е свързано с купища проблеми - от гризането на вещи, които са ценни или опасни до малките болежки, от които трябва да го предпазим. Но истината е, че нито минутка вече не си представям без него. С нас е от един месец и вече е член на семейството ни. Усещаме, че започна да се съобразява с нас и това ни кара да го харесваме двойно повече със всяка минутка. Той ни напомня, че работата не е всичко и във всеки момент, в който предлага да си играем му се радваме като на малко дете - колко приятно гледа на живота - неговият живот е едно голямо забавление и едно още по-голямо спане. Кой не би искал така?

Гледам го колко спокойно спи - ние и в съня си сме изнервени и притеснени, а неговите сънища са свързани с игра, ядене и спане. Питаме се дали сънува, че спи... Защото ако сънува, че спи като се събуди спането наистина му е дошло в повече. Все още суче на сън и е толкова миловиден, че е възможно да го грабнете да го целувате в най-сюблимния момент на съня му. Той измърква като котка, изтяга се и заспива моментално два пъти по-дълбоко.
Не можем да си представим как сме живяли без това мило същество и се радваме, че нахлу в живота ни с гръм и трясък за да ни разбуди малко.

Най-четени