История за едно куче в Африка

Наш приятел разказа, че когато е бил в Африка хората в селцето гледали огромно куче на външен вид изглеждащо като немска овчарка. Било голямо, с много козина и много силно. Понеже било страхотна жега кучето стояло на сянка под едно голямо дърво, на което живеели маймунки. Маймуните го замервали с каквото намерят, а то претоварено от топлината едвам ги поглеждало.

Една от маймуните била особено закачлива и от време на време слизала от дървото и се приближавала към кучето на прибежки. Хващала го за опашката и започвала да го дърпа или да го скубе. Друг път го хващала за ушите и започвала да дърпа и да скубе докато един ден кучето не се обърнало и с един скок я затиснало на земята. Маймуната така се разпищяла, че изкарала всички на вън да видят кой крещи така оглушително. От тогава маймуната не смеела да се приближи макар, че продължавала да слиза от дървото и да се върти около него само за да го дразни.

Същото това куче решило да придружи група хора на разходка в дивата природа. Тръгнали те и вървяли доста километри докато внезапно кучето не паднало на земята и отказало да ходи. Разбрали, че се е уморило и жегата го е ударила и понеже тръгнали без кола се наложило да го носят на рамо до селото. Прибрали го живо и здраво, но разбрали, че в тая жега с толкова дългокосместо куче не трябва да тръгват. Оставили го да пази маймуните или по-скоро да ги предизвиква за нови магарии.

Най-четени