Когато Рико го удари ток...

Рико беше английски сетер с много симпатично и ведро поведение. Човекът обичаше да се отнасят с него като с човек и това се набиваше на очи. Някои приятели го наричаха Сократ заради физиономиите които правеше и заради склонноста му да стои до масата и да слуша хората какво говорят като ги гледа ту единия ту другия. Понякога наистина следеше разговорите. Дано да си е извадил съответните изводи... Хората говорят много, но през по-голямата част от времето не казват нищо.

Но кучешкото в него си казваше думата и той активно маркираше всяко улично местенце, което може да се мине. Един ден вдигна крак на стълб на улична лампа и докато се обърнем жално започна да квичи. Докато е препикавал стълба е уцелил кутията с кабелите на уличната лампа и го е ударил ток на едно от най-лошите възможни места... Всички избухнахме в смях, а един от мъжете сърдито възкликна:
- Какво се смеете! Знаете ли колко е гадно!?

Колкото и да беше гадно не може човек да препикае всичко по пътя си. Рико се оттегли със странна разкрачена походка като хвърляше сърдити погледи към стълба.

Беше много красив и умен. Ще го помним с много обич и ще го пазим в сърцата си вечно!

Най-четени