Просенето на храна

Не му давайте! Това казват всички, които сме попитали и има сериозни причини. Нека знае, че когато вие се храните той не трябва да ви безпокои. Когато има за него той ще разбере като му дадете в чинийката му, но когато му отказвате трябва много бързо да се ориентира и да ви остави да се храните на спокойствие. За съжаление не всичко, което ние ядем е полезно за кучетата. От една страна когато са малки те са на почти задължителна диета с кучешка храна и не е добре да го тъпчете с човешка храна. Ако все пак сте решили да му дадате човешка храна сложете му я в чинийката за да знае, че само там ще я получава и колкото и да кисне до масата няма да му дадете.

Това е добре за тях, защото подтискат желанието си постоянно да похапват и също така когато са малки може да им развали режима на хранене. Най-добре е преди вие да седнете да се храните да му дадете неговата порция. Така ще е сит и бързо ще се откаже да досажда. Освен това ако ви е изнудил да му дадете нещо от трапезата, което е умерено вредно - солените неща то сладките неща са му абсолютно забранени, а той ще иска и от тях.

Не е лесно да го научиш, защото винаги ще има приятели, които ще му дават от масата - той страшно много обича да имаме гости, защото те не му отказват. Радва им се и ги харесва - те са щедри с него и му дават всевъзможни вкусотии - кюфтенце, пържолка... Кой не обича така? Но въпреки това той трябва да има мяра и да знае, че не трябва да досажда на гостите ви. Щом му кажете да престане, той трябва да се научи да спира с моленето.

Най-четени